luni, 27 decembrie 2010

Librarii Iasi

Iasul ca un centru cultural ce se considera are o multime de asezaminte de invatamint si o multime de edificii colaterale acestora. Din aceasta a doua categorie fac parte librariile. desi cererea de carte este din ce in ce mai mica din cauza expansiunii internetului in viata cotidiana totusi mai exista cititorii clasici care prefera traditionala carte. Si eu sunt unul din cei care prefera cartea clasica in locul monitorului. Insa de o buna bucata de timp se pare ca in viata cotidiana ia din ce in ce mai tare amploare fenomenul IPAD si Ipod. Astfel fiind un lucru usor si usor de manipulat acest gadget al zilelor noastre face posibila inlocuirea traditionalelor carti cu o bibloteca mobila ce nu are mai mult de juma de kg.
Dar sa revin, cartile in mediul studentesc din Iasi au o valoare foarte mare caci marea majoritate a studentilor sunt nevoiti sa cumpere cartile profesorilor cu care studieaza sau de cele mai multe ori nu gasesc ceea ce au nevoie pe net si atunci cumpara din librarii cursurile de care au nevoie. Mai exista si o clasa aparte a celor carora studiul le creeaza o adevarata placere si carora cartile le sunt absolut necesare pentru studiu.
In Iasi numarul librariilor este foarte mare si acestea se mentin pe linia de plutire chit ca aceasta criza care ne bintuie a facut ca cererea de carte sa fie mica. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu